A hurá do práce

02.01.2013 16:57

  Vánoční "válení šunek" je u konce, je třeba přepojit hlavu i tělo na školu a dát se znovu společně do díla. O svátcích jsem byla hrozný lenoch, takže na fotky s Bobinou  milé dětičky čekaly zbytečně. Nějak jsem se k nim nedostala. Teď se chystám vše napravit. :-).

   Poslední školní den roku 2012 jsem přivedla dětem překvapení v podobě jednoho z členů mé početné psí smečky. Bobinu. Je to postarší psí dáma rasy nejisté, ale roztomilostí a bodrostí štědře obdarována. Školní prostředí má velmi ráda a pjadlení dětských ruček jí pranic nevadí. Pamatuje už dvě mé třídy. S Rafany se viděla poprvé. Podle očekávání si padli do oka. Foťák u toho nemohl chybět a tak všechny děti, které byly toho dne ve škole, mají s Bobinou fotku.

   Na poslední předvánoční den ve škole se neslušelo louskat písmenka nebo počítat. Slušelo se povídat si, hrát hry, být veselí. Vše z toho bylo splněno vrchovatou měrou. Po "canisterapeutické"hodině s Bobinou nastala hodina her v jejímž rámci si Rafani zamalovali po tabuli, zahráli "na blázny" a nakonec taky rozřízli připravené jablíčko. (tedy řezala jsem já přesně dle přání dětí) O tom, že hvězdičku měli úplně všichni, se můžete přesvědčit na fotografiích.

 Po velké přestávce jsme se nahrnuli do tělocvičny. Tam předvánoční veselí pokračovalo veledůležitým florbalovým kláním "Učitelé versus žáci". I když síly dámské části učitelstva na pravidelně trénované žákyně nestačily, zápas splnil očekávání- pobavit sebe i druhé a vypustit ventil nahromaděného předvánočního spěchu, shonu a napětí. A Rafani skvěle fandili. Do příštího roku už jen doladíme "mexickou vlnu" a budeme jedničky!

 Nesmím opomenout zmínit úspěch naší Lucinky Kořenkové (potažmo její maminky či babičky) v tradiční soutěži o nejlepší vánoční cukroví. Její "dortičky" neměly chybu a zaslouženě získaly metu nejvyšší. Gratuluji :-).

Tak a teď už schovat adventní kalendář do příštího roku a jupííí do práce. Na dveře už klepe pololetí a s ním  PRVNÍ RAFANSKÉ VYSVĚDČENÍ.

Fotky z posledního předvánočního dne ve škole ( Bobina, hry a jablíčko) ZDE

Video z florbalového utkání ZDE

 

—————

Zpět