Co vše se dá stihnout v prvních dnech školy

09.09.2015 19:39

     Školní rok, v němž se Rafani stali již čtvrťáky, se rozjel. Copak prvního září, to byla ještě pohodička. Hodina okukování, kdo se o kolik vytáhnul, kdo změnil účes, či po extrémně slunečném létu i barvu pleti, všichni štěbetali ve snaze podělit se o své zážitky. Druhý den však už končila legrace. Bylo třeba si osvěžit školní řád. Třetí den se již podle něj každý Rafan choval. Zejména dobře si v prvním týdnu vštípily děti bod "plnění úkolů" a tak jsme třetího školního dne zaznamenali historický okamžik, kdy všichni měli všechny své věci v pořádku. Této události, ke které dochází maximálně jednou za deset let, jsme museli upřímně zatleskat a popřát si, ať takto tleskáme i častěji.

     Rozdali jsme si učebnice, nadepsali si sešity, napsali rozvrh hodin. Od pondělka už jsme v plném provozu včetně úterní odpolední hodiny a třídních schůzek. 

 Opakujeme učivo třetí třídy. Jde to ztuha, ale věřím, že není všechno zapomenuto a zarezlá kolečka v hlavě se intenzivním opakováním nakonec přece jen hladce rozběhnou. V rámci výtvarné a pracovní výchovy jsme si už také vytvořili nějaká ta umělecká dílka. Mrkněte ZDE

 Zkrátka a dobře...všem Rafanům přeji, ať se jim v tomto školním roce daří, rodičům ať se dostává trpělivosti a ať nám to všem společně klape jako doposud :-)

   

—————

Zpět